Reutilització de llibres de text

Des del curs 2005-06, el nostre centre participa en el “Programa cooperatiu per al foment de la reutilització de llibres de text i material didàctic complementari als centres docents sostinguts amb fons públics que imparteixen ensenyaments obligatoris”, que va convocar el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i que té com a objectius principals: 

• Reduir significativament la despesa familiar en concepte de llibres de text i material didàctic complementari.
• Fomentar la responsabilitat i la cura del material didàctic complementari.
• Fomentar els valors de solidaritat, capacitat de compartir i respecte al bé comú.
• Promoure la cultura del reciclatge i la reutilització dels recursos.
• Educar per al consum racional i sostenible, i per a l’estalvi ecològic i econòmic.
• Fomentar la cooperació entre l’alumnat, les famílies i el professorat.
• Millorar quantitativament i qualitativa els recursos didàctics disponibles al nostre institut.

Bàsicament, es tracta de que els i les alumnes facin servir els llibres que altres companys i companyes han utilitzat en cursos anteriors, suposant això que les famílies participants paguen una quota de participació, amb el compromís de retornar-los en finalitzar el curs.

Per a poder gaudir d'aquesta "semi-gratuïtat" dels llibres de text, és necessari que la família de l'alumne sigui socia de l'AMPA.

La socialització és un projecte en el qual està implicada tota la comunitat educativa (Professors/es, famílies i alumnes).

Tot i que la gran majoria d’alumnes d’aquest Institut participen del projecte de socialització, no és obligatori formar-ne part. Des de la Comissió de Socialització us animem a participar del projecte i a col·laborar en el seu desenvolupament.

MERCAT DE LLIBRES DE BATXILLERAT DE SEGONA MÀ
Activitat ecològica i econòmicament sostenible gestionada per l’AMPA de l’Institut Bellvitge.

El mercat té lloc durant la primera setmana del juliol. Es tracta de la compra/venda de llibres de batxillerat de i per l'alumnat que acaba o cursarà 1r o 2n de batxillerat. El preu establert per cada llibre al Mercat és de 10€ que son per l’amo del llibre.

No podem garantir adquisició del lot complet de llibres, dependrà de la quantitat d’aquests que l’alumnat posi a disposició del Mercat.

Els llibres que no s'aconsegueixin al Mercat estaran disponibles a l’Abacus de Rambla Just Oliveras de L'Hospitalet, on anireu amb la llista de llibres que trobareu al bloc de l’AMPA

Totes les publicacions relacionades amb 

Llibres i Material Escolar


Cap comentari :

Publica un comentari

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!