dimarts, 29 de juny del 2010

Info Projecte eduCAT 1x1



Benvolguts pares i mares,

El passat mes de març, el Consell Escolar de l’institut va aprovar la participació en el projecte eduCAT 1x1 que el Departament d’Educació ha posat en marxa a tot Catalunya que té com a objectiu la millora dels aprenentatges de l’alumnat mitjançant la utilització de llibres digitals.

A través del projecte eduCAT 1x1 es dotarà l’alumnat amb ordinadors portàtils i s’equiparà adequadament les aules. Tot i que nosaltres ja disposem de projector i connexió a Internet a cada aula, aquest projecte ens permetrà adquirir pissarres digitals i cadascun dels nostres alumnes disposarà d’un ordinador per treballar.

La gran acceptació d’aquest projecte en la gran majoria d’instituts ha fet que s’hagi endarrerit la seva implantació, prevista inicialment per finals del curs 2009-10. Tot i així, el Departament d’Educació s’ha compromès a dotar de l’equipament i els recursos econòmics necessaris al llarg del mes de setembre del proper curs.

Pel que fa a les famílies, aquest projecte comporta:

1. La compra d’un ordinador portàtil cofinançat pel Departament d’Educació: el cost de l’ordinador és de 300€, però les famílies hauran de pagar 150 €. Aquesta despesa s’haurà de realitzar només una vegada en tota l’etapa de l’ESO.

2. L’adquisició de les llicències dels llibres digitals que l’alumnat utilitzarà durant el curs. Els llibres de text tradicionals, dels quals disposem gràcies al programa de reutilització, esdevindran un recurs complementari. Aquesta adquisició no exclourà la compra d’algun llibre d’activitats i de lectura.

És tradició del nostre centre donar el llistat de llibres per al proper curs a finals de juny. Donada la nova situació, us facilitarem el llistat complet de llibres i de llicències de llibres digitals quan tinguem la notificació oficial de la posada en marxa del projecte. Us mantindrem permanentment informats a través del web de l'institut.

Per tots aquests motius, us convoquem el proper dijous 2 de setembre a les 18 h per tal de donar-vos tota la informació relativa a l’adquisició dels ordinadors portàtils, les seves normes d’ús i la compra dels llibres digitals.

En tot cas, les classes començaran amb tota normalitat el proper 7 de setembre ja que el centre disposa de suficients llibres de text cedits per l’alumnat del curs 2009-10.

Per qualsevol aclariment us podeu posar en contacte amb la Direcció del centre (Tel. 93 335 83 14).

Cordialment,

Montserrat Zaera García
Directora Institut Bellvitge

Montserrat Martínez Mingote
Presidenta AMPA


Més informació del projecte eduCAT 1x1 al web del Departament d'Educació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...