dijous, 31 de març del 2011

Les retallades als centres educatius

Els centres educatius ja han estat informats del pressupost que destinarà el Departament d’Ensenyament pel curs 11/12. Aquests pressupostos són provisionals. Els definitius sembla ser que es ratificaran durant el mes de juny.

A l’Institut Bellvitge la presunta retallada és del 32%. Això sense tenir en compte l’augment dels preus que es preveu que continuarà la seva línia ascendent. I clar i català, els Instituts públics no neden en l’abundància.

A un Consell Escolar extraordinari celebrat el passat 14 de març, va quedar palesa la preocupació per poder portar a terme les activitats escolars amb la mínima qualitat.
Les mesures immediates per començar a estalviar – control de fotocòpies, retirar fluorescents, instal·lació de sistemes d’estalvi d’aigua i llum …. són accions necessàries i mínimes doncs no eviten el problema d’arribar a una situació de dèficit.

També vam acordar tornar a celebrar un Consell Escolar abans d’acabar març per decidir si ens afegim a la proposta de AEP · AJEC · AMRS · CCOO · CNJC · FAPAC · FAPAES FMRP · OBIPD · SE · SEPC · UGT · USTEC·STEs, per remetre una resolució en relació a la situació econòmica del Institut i adreçar-la a al Departament d’Ensenyament i al Síndic de Greuges.

Però si al juny es confirmen aquest pressupostos aquestes accions no són suficients. FAPAC i FAPAES ens han de coordinar per realitzar d’altres on la pressió sigui molt més efectiva. Hem d’arribar a decidir si deixem de pagar subministraments? Han d’estar els nostres fills en un centre educatiu brut perquè no es pot pagar la neteja necessària? Es deixa de desinsectar o desratizar? Es treu el servei d’alarma?

Aquest cap de setmana es celebra l’Assemblea de BCN comarques de FAPAC. Esperem que ens orienten d’alguna manera.

El que és segur es que com a pares i mares no podem mostrar-nos indiferents a aquest problema que pot tenir greus conseqüències pel futur dels nostres fills i filles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...