dilluns, 21 de novembre del 2011

25 de novembre: Dia Internacional de Lluita contra la violència de gènere

Des de l'AMPA vam proposar a la professora Carme Torrijos, de l'optativa de 4t d'ESO "la vida en lila" que tracta sobre la coeducació, la possibilitat de col·laborar amb la fundació ceamyn en la venda de pins amb un llaç lila que simbolitza la solidaritat amb les dones maltractades.
El motiu d'aquesta acció és la conscienciació dels i les joves, les seves famílies i qualsevol que es vulgui acostar al punt d'informació i venda del pin.

Aconsegueix un llaç com aquest i solidaritzat amb les  dones maltractades.

Preu 1€


22 i 24 de novembre a les 17:30.
I durant tota la setmana a l'hora del pati.El 25 de novembre va ser declarat dia Internacional contra la Violència cap a la dona a la I Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib celebrat a Bogotà (Colòmbia) el juliol de 1981.

En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere a nivell domèstic i la violació i l'assetjament sexual a ni nivell d'estats incloent la tortura i els abusos soferts per presoneres polítiques.
Es va triar el 25 de novembre per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Pàtria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 a mans per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.
Els seus cadàvers destrossats van aparèixer en el fons d'un precipitació. Per al moviment popular i feminista de República Dominicana històricament aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència.


Més informació sobre les germanes Miraval l'article: 25 de novembre, homenatge a les Germanes Miraval per Ana Mariñez Álvarez 


Al 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...