dissabte, 2 de febrer del 2013

Grup de treball ”Grup d’Investigació Acció-Hospitalet”

El passat dimarts 29 de gener, Mª Ángeles Mesa, secretària de la nostra AMPA, va tornar a assistir al grup de treball ”Grup d’Investigació Acció-Hospitalet”, que estudia com facilitar una major participació de les famílies als instituts de secundària.
Una de les claus de l’èxit escolar radica en la implicació de tota la comunitat educativa: alumnat, professorat i família. Què és aconsellable per a cada una de les parts per millorar aquesta implicació?

 *Professorat: procurar un tracte amorós a les famílies.

 *Famílies: Hem de millorar en tres aspectes:
.Valorar les expectatives que projecten envers els nostres fills/filles.
. Millorar la comunicació amb els propis fills/-es i el professorat.
. Procurar un estil educatiu democràtic i amorós 

 *Alumnat: confiar i parlar dels seu projecte de futur amb la família i amb el professorat.

Quan l’alumne ha de escollir optatives o formació en acabar la ESO, hi ha molta desinformació. Hi ha una bona part de l’alumnat que no sap que fer i moltes famílies que desconeixen els diferents camins professionals que es poden dur a terme. Pensem que s’ha de reforçar l’orientació des de 3r d’ESO.
Durant les pròximes sessions d’aquest grup de treball, s’elaborarà un material pràctic per famílies i professorat que provi de millorar la sortida de l’ESO de cada alumne/-a.

El que es treballa es va penjant al següent bloc: http://grupinvestigacioacciohospitalet.wordpress.com 

Us anirem informant.

1 comentari:

  1. Es muy importante que las sinergias esten encaminadas a orientar de la manera más eficaz el futuro de nuestros hijos y sobte todo a un dialogo fluido y bidireccional del colegio y la familia.
    Este tipo de acciones sin duda refuerzan el trabajo que los profesionales realizan para mejorar nuestros micro universos familiares.
    Nosotros colaboraremos en la medida de nuestras posibilidades para esta labor sea exitosa.

    ResponElimina

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...