dilluns, 22 de març del 2010

Alguna cosa hem de dir i fer en defensa de l'escola pública

Ens hem reunit representants de les AMPA de Badalona, Santa Coloma de Gramanet, Sant Boi de Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat. Hem arribat a la conclusió de que l’escola pública està en una situació tan fràgil que alguna cosa hem de fer les famílies per tal de defensar una escola pública de qualitat, capaç de garantir una veritable igualtat d’oportunitats pels nostres fills i filles, amb independència de la seva procedència social. I això va més enllà de protestar per la modificació del calendari.

Una escola anomenada inclusiva i de qualitat no es pot tirar endavant, retallant plantilles d’ensenyants o sense llevadors. La disminució progressiva dels pressupostos per despeses de manteniment tampoc és un bon senyal. Si es diu que millorar el sistema educatiu és una prioritat, com és que s’inverteix més diners al sistema educatiu de qualsevol país veí que al nostre? No es poden pensar seriosament que ens podem enlluernar amb el tema dels ordinadors portàtils, quan s’estan suprimint batxillerats – com ara el del Pedraforca-, a instituts de barris molt desfavorits, o no es poden desdoblar grups a classes amb molts alumnes nou vinguts i amb necessitats educatives especials.

És per tot el que pot arribar a passar i pel futur dels nostres fills que no podem quedar-nos amb els braços creuats. Molts polítics porten els seus fills a escoles elitistes, així que, si l’escola pública es degrada, no perden res personalment. Però nosaltres si.

Així, hem pres la decisió de portar a terme una sèrie d’actuacions, paral•lelament al estudi sobre la modificació del calendari escolar que s’està duent a terme a cada territori.

Aquestes actuacions són, en primer lloc, fer públic el nostre rebuig a la modificació del calendari escolar i a la degradació de l’escola pública mitjançant una roda de premsa. En segon lloc, convocar a les famílies a una concentració pacífica davant la Generalitat de Catalunya –totes dues accions només tornar de vacances de la setmana santa-. I en tercer lloc fer una recollida de signatures que entregarien al Parlament de Catalunya perquè ens tinguin en consideració i no juguin amb el futur dels nostres fills i filles.

Us demanem que tingueu en consideració això que us estic dient i animeu a les famílies de les vostres escoles a implicar-vos en la defensa de una escola pública de qualitat i per a tothom.

Mª Ángeles Mesa Sánchez
Representant de les AMPA de les Escoles Públiques de Primària de L’Hospitalet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...