dilluns, 11 de maig del 2015

Presentació Xarxa Groga a L'Hospitalet

La XARXA GROGA neix amb l’objectiu de teixir, entre tots, una xarxa entre els diferents col·lectius que defensen l’escola pública i és per això que buscarà sempre allò que ens uneixi, per sumar esforços i aconseguir així una educació pública de qualitat a l’Hospitalet.

L'acte de presentació tindrà lloc el proper dissabte dia 16 de maig al matí, a l'escola Patufet Sant Jordi, Rambla Marina, 413. Serà una jornada lúdica i reivindicativa amb xerrades, tallers i activitats infantils.

Una mica d'història....

Als darrers anys, un grup de persones pertanyents a diferents associacions i entitats i, d'altres, també a títol individual, es troben per debatre sobre la situació actual dels centres d’ensenyament públic a la nostra ciutat.
A l’Hospitalet hi ha actualment 2 escoles en barracots, 5 centres estan pendents d’una nova construcció i d’altres necessiten reformes urgents que la Generalitat ha anat posposant. Mentrestant, la mateixa Generalitat atorga elevades subvencions a 3 escoles d’elit de la ciutat que segreguen als alumnes per qüestions de sexe. A fi de denunciar aquesta situació, es convoca una Cercavila Reivindicativa el dia 20 de desembre de 2014.
Després d’aquesta mobilització, s’han succeït les reunions a les quals s’hi ha anat sumant més gent, i fruit d’aquestes assemblees i de la voluntat dels participants d’ampliar al màxim el nombre de persones implicades, es decideix crear la XARXA GROGA DE L’HOSPITALET, una plataforma oberta a entitats, particulars, AMPAs i AFAs, centres educatius, sindicats, partits polítics, ...

Document d'adhessió a la XARXA GROGA

Darrera de cada centre públic de la nostra ciutat, hi ha una lluita de pares i mares, mestres i moviment veïnal en defensa de l’educació pública.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...