dissabte, 2 de febrer del 2013

Grup de treball ”Grup d’Investigació Acció-Hospitalet”

El passat dimarts 29 de gener, Mª Ángeles Mesa, secretària de la nostra AMPA, va tornar a assistir al grup de treball ”Grup d’Investigació Acció-Hospitalet”, que estudia com facilitar una major participació de les famílies als instituts de secundària.
Una de les claus de l’èxit escolar radica en la implicació de tota la comunitat educativa: alumnat, professorat i família. Què és aconsellable per a cada una de les parts per millorar aquesta implicació?

 *Professorat: procurar un tracte amorós a les famílies.

 *Famílies: Hem de millorar en tres aspectes:
.Valorar les expectatives que projecten envers els nostres fills/filles.
. Millorar la comunicació amb els propis fills/-es i el professorat.
. Procurar un estil educatiu democràtic i amorós 

 *Alumnat: confiar i parlar dels seu projecte de futur amb la família i amb el professorat.

Quan l’alumne ha de escollir optatives o formació en acabar la ESO, hi ha molta desinformació. Hi ha una bona part de l’alumnat que no sap que fer i moltes famílies que desconeixen els diferents camins professionals que es poden dur a terme. Pensem que s’ha de reforçar l’orientació des de 3r d’ESO.
Durant les pròximes sessions d’aquest grup de treball, s’elaborarà un material pràctic per famílies i professorat que provi de millorar la sortida de l’ESO de cada alumne/-a.

El que es treballa es va penjant al següent bloc: http://grupinvestigacioacciohospitalet.wordpress.com 

Us anirem informant.

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...