dimecres, 20 de març del 2013

Assemblea Informativa: "Jornada partida o continua?"

Al maig del curs passat el Departament d'Ensenyament va oferir als Instituts la possibilitat de canviar la jornada escolar, de partida a continua. En assemblea, pares i mares varem acordar ajornar la decisió fins a aquest curs per manca d'elements i temps per al debat i la reflexió.

Ara, a mig curs, amb l'experiència d'altres centres que han implantat jornada continua i amb un dia (el dijous) amb jornada compactada de l'alumnat del nostre institut, ens veiem en situació de valorar la possibilitat de canvi de jornada per als nostres fills i filles el proper curs.
Així, el passat 14 de març vam celebrar una Assemblea Informativa per debatre i reflexionar, a la que varem convidar a les famílies de l'Institut Europa, l'altre institut públic del barri.

L'assemblea es va enriquir amb dues experiències amb jornada continua implantada aquest curs a L'Hospitalet, una positiva de l'Institut Margarida Xirgu i una negativa de l'Institut Vilumara; y les aportacions de la Laura Coll, Vicepresidenta de FAPAC.
Van ser dues hores de compartir opinions i inquietuds que no va deixar indiferent a ningú i que tots i totes valorem molt positiva. Enganxem aquí el powerpoint que vam fer servir.

diumenge, 17 de març del 2013

XXXV Assemblea General de FAPAC "Per l'èxit educatiu sense exclusions"

El passat dissabte dia 16 de març és va celebrar l’Assemblea General de FAPAC a la nostra ciutat. Apart de la ratificació junta, aprovació projecte, aprovació de pressupost, etc..., és va aprovar el manifest “Per l’èxit educatiu sense exclusions” que us animem a consultar a la pàgina de la federació.

També vam participar al grup de treball amb la mateixa temàtica del manifest. Va ser molt interessant perquè ens anima a repensar què és el que podem aportar com a famílies per tal de evitar el fracàs escolar dels nostres fills i filles i dels seus companys/es.

El que està clar és que la formació de les famílies millora les nostres competències, potencia el recolzament i l’acompanyament en el procés educatiu i contribueix a l’èxit escolar. Participar significa donar suport i implicar-nos en un projecte que contribueix a millorar l’educació. En aquest sentit, des de la nostra AMPA, pensarem estratègies per aconseguir que això es faci possible. Mirarem experiències que s’estan fent aquí, molt a prop i us convocarem perquè entre tots i totes pensem i decidim què podem fer.

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...