dijous, 30 de maig del 2013

S'acaben les classes i arriba la festa de fi de curs!

L’Associació de mares i pares de l’Institut Bellvitge estem organitzant amb molta il•lusió la festa final del curs 12/13. S’estan programant activitats de tota mena: esportives, culturals, lúdiques... però també, volem aprofitar l’ocasió per fer un petit acte reivindicatiu simbòlic en defensa del dret a l’educació pública i de qualitat. 
Si voleu col•laborar amb l’organització només heu de posar-vos en contacte amb l’AMPA. Però la vostra participació per a nosaltres és el més important. APUNTEU A LES VOSTRES AGENDES!:

Divendres, 14 de juny de 15h a 23h

Cada alumne rebrà junt amb el programa la seva entrada i la de la seva família. Les entrades són gratuïtes, però així podem controlar l’aforament. A la resta de la comunitat educativa també li farem arribar la seva entrada de manera personal.

diumenge, 26 de maig del 2013

L'alumnat d'ESO als Camps d'Aprenentatge

Els joves de l'ESO marxen aviat als respectius CdA (camps d'aprenentatge). En aquest espai anirem informant de les notícies que ens vagin arribant sobre la seva estada allà. També podeu seguir el dia a dia... 

1r ESO 3, 4 i 5 juny | web del CdA La Garrotxa (Olot)
- 5/6 15:45h. Ja estem tornant d'Olot. Arribarem aproximadament s les 17h h. Fins ara!

2n ESO 29, 30 i 31 de maig | web CdA Pau Casals (El Vendrell)
El camp d'aprenentatge Pau Casals té com a àmbits de treball més significatius els següents:
- la música (vivim Pau Casals; la volta al món amb dos violoncels; descobrim el violoncel).
- la natura (el llac, el riuet i el mar; la vinya i el vi).
- la societat i la cultura (Àngel Guimerà i el conte de pirates; paisatge rural, paisatge urbà).

Dia a dia de l'estada:
· 29/5 10:00h Els nois i noies ja han arribat! Fa un dia esplèndid! :-)
· 30/5 El grup BELLJOVES graba el CD amb el hit "llença't". Dijous 13 de juny en concert a Pubilla Casas!
· 31/5 Avui han fet de Luthiers i s'han enamorat del violoncel ;-)
Això s'acaba, i com diu la Milos, l'escombra és un instrument que també s'ha de saber tocar. Tornem a casa...!


Audio de la grabació de la cançó "llença't" de Lax'n'Busto

Fotos CdA El Vendrell - Pau Casals - 2n ESO (29-31 maig)




3r ESO 3, 4 i 5 juny | web CdA Empúries (L'Escala)
Quatre eixos curriculars prioritaris del CdA Empúries: 
- Adaptació al medi, tant des del punt de vista morfològic, fisiològic com de comportament, en l’intent de cada espècie natural d’assegurarse la continuïtat.
- Sostenibilitat, com a model de relació entre les societats i el medi ambient.
- Paisatge cultural, a través de la definició dels socioecosistemes existents, analitzant els elements que els composen i les seves relacions.
- Patrimoni col·lectiu, format per tot allò que ajuda a definir la col·lectivitat, les persones que la formen, la seva riquesa cultural i l’espai geogràfic que ocupa.

Dia a dia de l'estada:
- 3/6 Son les 11h. Els i les alumnes de 3r d'ESO han arribat a les 10h i ja estan fent activitats. Avui, Sistema Dunar i Sand workshop!
- 4/6 17:15h 2n dia a Empúries molt profitós! Avui hem estat a Sant Pere de Roda, al Poblat de Santa Creu i ara... a la platja! Ens ho estem passant molt bé!

- 5/6 15h Ja estem tornant! Arribarem a les 16:45h proximadament. Avui hem visitat les ruines d'Empúries.



Clica per veure un video a youtube fet pel professorat


Què són els CdA?
Els CdA són serveis educatius del Departament d'Educació que ofereixen al professorat i als centres docents la possibilitat de desenvolupar projectes de treball per a l'estudi i l'experimentació en un medi singular de Catalunya.

Objectius dels CdA:
- Oferir al professorat i als centres la possibilitat de concretar i portar a terme projectes educatius basats en l'estudi i el coneixement del medi natural, social, històric i cultural de Catalunya.

- Planificar, conjuntament amb el professorat, activitats educatives que desenvolupin les capacitats d'observació, de creativitat i sentit crític dels alumnes per tal que es familiaritzin amb la investigació i amb les tècniques de treball de camp.

- Millorar les competències bàsiques tecnocientífiques dels alumnes mitjançant la incorporació de noves tecnologies en contextos reals. Contribuir a incorporar al sistema educatiu objectius de l'educació ambiental.

- Oferir als alumnes un marc per establir noves relacions de convivència entre ells i amb el professorat. Oferir un fons documental especialitzat i recursos didàctics relacionats amb els projectes que es desenvolupen al CdA. Participar en la formació inicial i permanent del professorat en l'àmbit que correspon a cada CdA.

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...