dissabte, 29 de març del 2014

2, 9 i 24 d'abril, Cinefòrum a l'institut amb 'LaFundició'.

Una vegada més l’AMPA i l’Institut col·laborem amb l’espai físic de LaFundició, ubicat al nostre barri.

Properament ens presenten el Cicle de cinefòrum 'La ciudad ganada, la ciudad perdida', que té lloc en el marc del projecte Espai 14-15, que desenvolupa LaFundició en col·laboració amb la Fundació Joan Miró.

Cinema i vídeo documental alternatiu dels anys 70 a les perifèries urbanes de l’estat espanyol.

2 d' abril de 19h a 21h
Projecció del documental vídeos ' Els Joves de barri ' del col·lectiu Vídeo –NOU. 1982. 40’
Posterior debat obert amb la presència de Jorge Larrosa, Filòsof, y Antonio Rosa Palomero, educador social.

9 d’abril de 19h a 21h
Projecció del documental ‘La ciudad es nuestra (la estética urbana)’ Tino Calabuig i Miguel Ángel Cóndor, 1974. 54’33’’.
Posterior debat obert amb la participació de Rubén Martínez i Ángela García Bernardos, membres de l’Observatori Metropolità de Barcelona, i Anna Royo, activista.

24 d’abril de 19h a 21h
Projecció del documental ‘Gitanos sin romancero’. Llorenç Soler, 1976. 32’
Posterior debat obert amb la participació de Santiago Cirugeda, arquitecte, i Lacho Bají Calí, membre de l’Associació Cultural del Gornal.

Aquesta és una activitat oberta a tota la ciutadania, joves i adults, així doncs, US HI ESPEREM!

Més informació dels cinefòrums:


divendres, 28 de març del 2014

X Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta.



Quatre alumnes de 3r d'ESO han participat el 27 de març, i per primera vegada, al X Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta. Dues professores i una mare de l'AMPA els hem fet costat durant tot el matí i hem gaudit d'una jornada esplèndida que, si més no, motiva a la canalla i al jovent a endinsar-se al màgic món dels llibres. 



Podeu conèixer el funcionament del Certamen
a la web www.certamendelecturaenveualta

I si voleu escoltar la lectura de la Neus, la Andreea i el Santi, 'Viatge al centre de la terra', mireu aquí en el moment del 2:11:00 del vídeo.



La lectura i l'escriptura són considerades eines primordials i bàsiques de la resta d'aprenentatges i, per tant, han de constituir un objectiu d'atenció preferent durant tota l'etapa d'educació obligatòria. La dedicació específica a activitats de descodificació lectora no s'haurien de limitar a l'Educació Primària, sinó que hauria de ser un objectiu que es prolongués al llarg de l'Educació Secundària, en la qual les activitats de comprensió lectora haurien de continuar tenint un paper destacat.


-per practicar l'entonació, el ritme, les pauses i la fonètica,
-per afavorir la comprensió lectora,
-per ser generadora de debat,
-per treballar alguns aspectes gramaticals,
-per afavorir l'ampliació de lèxic i vocabulari,
-per prendre consciència de l'organització de la informació.


dimecres, 26 de març del 2014

Activitats Diada Sant Jordi'14

Activitats que es duran a terme a l’Institut 
amb motiu de la
diada de Sant Jordi,
la festa dels llibres i les lletres.

Totes les activitats estan promogudes per l’AMPA excepte el concurs de fotografia que l’organitza el Departament de Matemàtiques de l’Institut.

dilluns, 24 de març del 2014

Projecte d'educació medioambiental amb Àmbit Energètic

A finals del curs passat, el Consell Verd del nostre institut va visitar Àmbit Energètic, una entitat que es dedica a difondre temes relacionats amb l'eficiència energètica i el medi ambient. Té la seu al nostre districte, concretament al Centre Cívic del Gornal. Volíem conèixer de prop la seva tasca i estudiar les possibilitats que teniem a l'Institut d'aplicar les diferents tècniques d'horts urbans.

Divendres 14 de març, membres del Consell Verd (alumnat, professorat i AMPA) varem tornar a visitar a l'Antonio i la Lupe a Àmbit Energètic, i vam adquirir el compromís d'engegar un projecte d'hort vertical a les reixes de les finestres de les aules.

Ara hem de pensar entre tots i totes quina mena d'envàs volem fer servir, la decoració del mateix, informar-nos sobre quines plantes seran les més adequades tenint en compte, llum, freqüència de reg, capacitat del recipient...

L'Antonio i la Lupe ens aniran assessorant i d'aquí a tres setmanes ens tornarem a trobar amb ells per presentar el nostre projecte definitiu i tirar-lo endavant junts.






Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...