dissabte, 4 de maig del 2013

El Consell Verd de l'Institut visita Àmbit Energètic

La idea de visitar Àmbit Energètic va sorgir quan vam conèixer el que fan. Àmbit és una entitat del Gornal que es dedica a difondre temes relacionats amb l'eficiència energètica i el medi ambient. Així, els consellers i conselleres verds de l'institut acompanyats/des per la Carolina (secretària de l'institut) i l'Emma (AMPA), vam anar divendres passat a les seves instal·lacions.


A Àmbit, l'Antonio i la Lupe fan servir ampolles d'aigua i bombetes, si, si, bombetes incandescents, com a recipients per a plantes o hortalisses.
Utilitzen un sistema de reg que podriem anomenar "en cadena", l'aigua sobrant del primer recipient passa al següent i al final es recull en un pot per tornar-la a sistema de reg.

Una petita mostra per conscienciar al jovent del que significa fer un us sostenible de materials i pràctiques quotidianes per la cura del medi ambient.

Ara hem de pensar les possibilitats que teniem a l'Institut d'aplicar aquestes tècniques i organitzar amb Àmbit un taller o inclús un projecte, de cara al proper curs.

Gràcies i fins aviat, Antonio i Lupe!Alumnes de 3r d'ESO fan de cineastas

Potser de l'Institut Bellvitge sortirà un Bigas Luna o una Isabel Coixet, però de moment, l'alumnat de 3r d'ESO que fa l'optativa Cinema en Curs, estàn preparant un curt que desprès, junt amb el de 2000 estudiants més de Catalunya, es projectarà a la Filmoteca.
El projecte Cinema en curs d'A Bao A Qués un programa de pedagogia del cinema a escoles i instituts. Tallers amb professionals i formació del professorat per dotar-lo d'eines instrumentals i metodològiques per una bona transmissió del cinema, son alguns dels eixos principals d'aquest projecte.
La Dolors Busquets és la professora que durant 6 cursos s'encarrega de coordinar aquesta activitat curricular a l'Institut, i el Dani, el professional que aquest curs dona les eines esmentades abans.Notícia a digitalh TV Hospitalet

diumenge, 28 d’abril del 2013

22A-28A Setmana de Lluita: "Tancada a l'Escola Joaquim Ruyra"

“!Llueve!¡Toda la semana ha hecho buen tiempo y hoy llueve!”

El passat 25 d'abril vam participar-hi a la campanya "Tanca't al teu centre", promoguda pel MUCE LH- Moviment Unitari de la Comunitat Educativa de L'Hospitalet , sent aquesta la segona acció desprès de la cadena humana de fa gairebé un mes. A la nostra ciutat la tancada es va materialitzar a l'Escola Joaquim Ruyra, al barri de La Florida. Van haver-hi  activitats i tallers per a nens i nenes que per causa de la pluja van acabar traslladant se a l'Institut Eduard Fontseré, molt a prop; i varies ponències.Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...