dissabte, 1 de març del 2014

Vídeo i fotos de la celebració del Carnaval'14 a l'Institut Bellvitge

Divendres 28 de febrer, durant tot el matí, l'Institut va celebrar la festa de carnaval. Un dia ple d'alegria i diversió, on es va poder gaudir d'activitats variades, música i color. Us deixem vídeo i fotos del que va ser aquest dia màgic.



divendres, 28 de febrer del 2014

L'alumnat fa de redactor a BELLNET, la revista digital de l'Institut Bellvitge.

Es la revista digital de l'Institut, gestionada per alumnat del centre amb la supervisió de l'Helena Sarroca, professora d'aquesta asignatura alternativa que fa l'alumnat de 3r d'ESO.

La revista s'alimenta de les entrevistes que fan als diferents membres de la comunitat educativa i als seus companys i companyes; dels esdeveniments que tenen lloc al centre, i de temes d'actualitat. Però en aquesta ocasió han estat ells els entrevistats i això ens expliquen de la seva feina a BELLNET:

A classe, som 19 alumnes, portem treballant des de principi de curs. Treballem a través el bloc i cadascú té el seu compte de google-blogger (ibellvitge).

La revista es fa cada dijous de 10.30h a 11.30h i de 12h a 13h.

De moment, hem treballat: la notícia, l'entrevista, l'enquesta, el text argumentatiu i actualment estem treballant el reportatge. Les notícies les publiquem amb "etiquetes" per poder classificar-les en els diferents apartats del bloc (Institut, l'Hospitalet, Esports, Barri, Opinió, Entrevistes, etc.).
Fins ara, hem treballat dies importants com el dia de violència de gènere, dia de la pau, carnaval i d'altres fets importants del dia a dia del nostre entorn més proper.

Nosaltres, creiem que la nostra revista té notícies que poden interessar molt als alumnes, pares i professors de l'institut perquè tot el què redactem també els pot afectar o poden tenir alguna cosa que dir-ne. Creiem que els alumnes encara no saben ben bé el què fem a la revista, per això hem pensat que és una bona idea que ens feu publicitat a través de la vostra pàgina i del facebook. Avui, també hem escrit un email adreçat a tota la comunitat educativa per explicar les darreres novetats, a veure si així s'animen a visitar el bloc i fer comentaris.

Doncs ja sabeu, mireu-vos BELLNET i comenteu ! Recomanat !



dimarts, 25 de febrer del 2014

2n Concurs de Fotografia Matemàtica de l’Institut Bellvitge

L’Institut Bellvitge organitza per segona vegada el concurs Fotografia Matemàtica que té per objectiu fer veure que les matemàtiques estan immerses en la realitat que els envolta. 

Bases del concurs

Hi poden participar alumnat, professorat, PAS i mares i pares d’alumnes. Els participants cedeixen els drets de publicació de les fotos a l’Institut Bellvitge.

Hi haurà quatre nivells: 

· Categoria A: alumnes de 1r i 2n d’ESO
· Categoria B: alumnes de 3r i 4t d’ESO
· Categoria C: alumnes de batxillerat.
· Categoria D: professorat, PAS, mares i pares d’alumnes.

Les fotografies han de ser fetes pels participants, no es poden fer fotomuntatges ni efectes digitals. 
Cada fotografia haurà de dur un títol que faci referència, d’alguna manera, al contingut matemàtic de l’obra, amb gràcia i originalitat. 
Les fotografies es presentaran en format digital i s’hauran d’enviar al correu fotomatematica@ibellvitge.net, indicant el títol, nom i cognoms i categoria del participant, i una petita explicació de l’elecció de la fotografia. 

Ha de complir els requisits següents: 

· Format: JPG
· La dimensió mínima ha de ser de 2 megapíxels (1600px x 1200).
· La mida màxima (espai al disc) serà de 5 Mb

Cada participant podrà presentar com a màxim 3 fotografies.

Hi haurà les fases següents: 

El termini màxim de presentació és el dia 31 de març de 2014. 
Termini de presentació prorrograt al dia 6 d'abril de 2014 
El dia 23 d’Abril s’atorgaran el premis. El jurat constarà d’un/a professor/a del Departament matemàtiques i un/a professor/a del Departament de Visual i Plàstica, es tindrà en compte la qualitat artística de la fotografia, l’originalitat, la relació amb les matemàtiques i la votació de l’exposició virtual. 

Podeu veure exemples de fotografies matemàtiques visitant els enllaços següents:

Fotografies presentades l'any 2013


Premis anys 2013 Totes les categories

Esperem la vostra participació!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...