dijous, 9 d’octubre del 2014

L'institut col·labora a la Setmana de la Solidaritat de L'Hospitalet.

La iniciativa d’organitzar una Setmana de la Solidaritat de l’Hospitalet, es planteja a les reunions de les 20 entitats que formen L’ESPAI DE CIUTADANIA com a conseqüència de la petició de solidaritat de la CREU ROJA DE L’H, davant la creixent necessitat de disposar d’aliments pels programes de suport a les famílies en situació de vulnerabilitat de la Ciutat. Necessitat agreujada aquest any per la supressió del Programa d’Excedents d’Aliments de la UE que servia a Creu Roja i les altres 10 Entitats i Parròquies de la Ciutat que formen la Xarxa de Distribució d’Aliments de l’Hospitalet, per atendre i donar resposta a les famílies derivades des dels Serveis Socials Municipals.

Avui, prop d’UN MILIÓ de famílies tenen tots els seus membres sense treball. L’impacte d’aquesta situació en els nens i nenes del nostre país es dramàtic. Segons les darreres dades fetes públiques per UNICEF, el 29.9% dels infants, (2.300.000), estan sota risc de pobresa i pateixen greus problemes d’alimentació que poden afectar al seu desenvolupament posterior com a persones. A l’Hospitalet, quasi 6.500 famílies, (més de 19.000 persones, el 7.2% de la població), reben ajuda de la Xarxa de Distribució d’Aliments i dels Serveis de Menjador i Pícnic. (L’Ajuntament dedica anualment més de 2 milions d’euros per atendre aquestes situacions de necessitat).

És, davant d’aquesta “emergència social”, que la societat en el seu conjunt ha de respondre a aquesta demanda de solidaritat i, tots plegats, cadascú amb les seves aportacions i el seu treball, podem col·laborar a l’objectiu d’ajudar a pal·liar aquestes situacions tan difícils de molts dels nostres conciutadans. Amb un petit esforç de cada unde nosaltres, podem aconseguir que L’Hospitalet sigui una Ciutat autènticament Solidaria.


Es necessiten aliments que no siguin de caducitat immediata, preferentment: llegums seques, tomàquet fregit, tonyina o sardines en llauna, oli, caldo entetra-brik, llet, cacau en pols, galetes (tipus Maria), cereals d’esmorzar, etc.

Del 13 al 17 d'octubre teniu un punt de recollida al centre per deixar la vostra aportació a La Setmana http://setmanadelasolidaritat.org/

Pares, mares, familiars, alumnes... entre tots farem més solidària la nostra ciutat!

dimarts, 7 d’octubre del 2014

9 d'octubre ESCACS AL PATI.

Per tal de que feu un tast d'aquest esport, traurem els taulells i les peces al pati el proper

10 raons per jugar escacs

1. Eleva el teu quocient intel·lectual 
2. Ajuda a prevenir l'Alzheimer 
3. Exercita tots dos hemisferis cerebrals 
4. Millora la creativitat 
5. Potencia la memòria 
6. Ajuda a resoldre problemes 
7. Incrementa la capacitat lectora 
8. Facilita la concentració 
9. Fa créixer les dendrites (terminacions de les neurones)
10. Ensenya a planificar i fer previsions

Es una Extraescolar que tindrà lloc els dilluns
de 17:30h a 18:30h a l'institut
Activitat organitzada por l'AMPA




Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...