diumenge, 8 de maig del 2011

Actuacions a Bellvitge davant les retallades


La supressió de la sisena hora i la disminució del pressupostos a les escoles de titularitat pública tornen a obrir una bretxa entre l’alumnat dels centres públics i els concertats. El que s’està posant en joc és el dret a una educació que ofereixi igualtat d’oportunitats amb independència de la situació econòmica de cada infant  o jove i l'elecció d’escola o institut.

Per aquest motiu, les AMPA dels centres de titularitat pública, en reunió al Centre Cultural el passat divendres 6 de maig, i amb presència de la responsable del Pla Educatiu d’Entorn del barri Gornal, senyora Angèlica Arranz, vam acordar les següents actuacions:
  1. La sensibilització per tal de mobilitzar a les famílies de l’alumnat per participar a la Manifestació en Defensa dels Serveis públics de dissabte 14 de maig, convocada per sindicats, federacions d’Associacions de Mares i Pares i altres institucions del món educatiu. El punt de trobada al barri de Bellvitge és l’entrada del metro al costat del Merca-2 a les 10:00 h. Es demanarà  a les famílies que en la mesura del que sigui possible vesteixin amb samarretes de color groc amb el lema: “SOS, Ensenyament públic de qualitat”
  1. La celebració d’una reunió de pares i mares convocada per la direcció de cada centre educatiu i la junta de l’AMPA per tal de:
- Informar de com la disminució del pressupost pel pròxim curs afectarà a cada centre educatiu.
- Demanar l’adhesió de les famílies al document “Aportacions de les AMPA de L’Hospitalet per a la millora de l’ensenyament públic”, mitjançant la recollida de signatures. Si la iniciativa és acollida per la major part d’escoles de la ciutat, el document amb el recull el registrarem a la seu del Departament a Via Augusta, per obligar a la Directora General d’Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa, a atendre les nostres demandes.
- Animar les famílies a portar tots els dimecres la samarreta groga anteriorment esmentada, tal com ja es fa a d’altres ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona.
- Proposar la redacció de notes informatives, confecció de cartells, pancartes i elements visuals. Juntament amb l’anterior iniciativa pensem que és una manera de fer visible i conscienciar de les nostres reivindicacions a tota la ciutadania.
- Informar que FAPAC té previst convocar una manifestació específica en defensa del sistema públic educatiu pel mes de juny.
  1. Tots els dimecres a la 1:30 de la tarda, els mestres i professors tenen previst fer una marxa des de Rambla Marina, fins la plaça de l’Ajuntament, excepte aquesta setmana que es farà el dijous. Animarem a les mares i pares als quals els sigui possible a afegir-s’hi i, si pot ser, amb la samarreta groga.
  2. Vam quedar d’acord per treballar en xarxa de tal manera que els cartells, notes informatives o qualsevol element útil per fer difusió de les nostres reivindicacions pugéssim aprofitar-ho des de qualsevol escola.
  3. Els acords d’aquesta reunió els farem arribar a totes les AMPA de l’Hospitalet per animar a que s’adhereixin a aquest moviment.
  4. Una vegada passat el final de curs, voldríem reunir-nos amb la resta d’AMPA de la nostra ciutat per proposar la constitució d’una federació pròpia de L’Hospitalet.
FONT: Blog Ampas de L'Hospitalet
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...