divendres, 25 d’octubre del 2013

Tast gratuït d'escacs

Dimarts 29 d’octubre a l'hora del pati
Dimarts 5 de novembre a l’aula de francès

Es una extraescolar organitzada per l'AMPA Institut Bellvitge i monitoritzada pel Club d'Escacs L'Hospitalet.

Inici de l'activitat: Dimarts 5 de novembre.
Horari: Els dimarts de novembre a juny, de 17:30h a 18:45h
Preu: 30€ trimestrals (10€ al mes)
Inscripcions: 29 d’octubre i 7 de novembre, o a l’AMPA dilluns i dimarts de 17h a 18:30h.
Amb opció de participar a competicions a L’Hospitalet, Catalunya i Espanya.






Beneficis dels escacs:



Àmbit INTEL·LECTUAL

L'augment de la capacitat d'atenció i concentració, la millora del raonament lògic i de la memòria, i el fet d'aprendre a estar en silenci serveixen per fomentar i reforçar l'adquisició dels hàbits d'estudi i, en conseqüència, incideixen positivament en la millora del rendiment escolar. 


Àmbit de la PERSONALITAT

Els èxits i els errors són propis, no podem "culpar" als altres; per tant exercim l'autocrítica constructiva. Les persones que aprenen a escollir la millor solució davant d'un problema seran més autònomes i responsables.


Àmbit ESPORTIU

Els escacs fomenten el respecte per les regles del joc, l'acceptació del resultat de les partides, la solidaritat, la tolerància i el respecte per a les persones i la cooperació. És a dir, els escacs són un element que pot ajudar a la socialització de les persones.
Guanyar i perdre partides ajuda a assumir els propis èxits i fracassos al llarg de la vida. 
No predomina la força i sí les capacitats mentals, possibilita la lluita contra la discriminació social i de gènere.


Àmbit de la SALUT

Fomenten el desenvolupament i el manteniment de les capacitats intel·lectuals i, a la vegada, ajuden a trobar un equilibri emocional que aporti benestar i felicitat a les persones, i a aprendre a conviure. Es pot incidir en l'educació emocional, per tal d'evitar o reconduir moltes de les conductes antisocials i agressives presents en la nostra societat. 


Àmbit SOCIAL

És esport que permet competir en igualtat de condicions persones de totes les edats, tant homes com dones, independenment de les condicions físiques.
Els escacs, un esport no elitista, familiar i amb prestigi social. A més, el gran component lúdic d'aquest esport el converteix en una pràctica ideal per al bon ús del temps lliure i d'oci. 

Els escacs augmenta la capacitat d'atenció i concentració, de raonament lògic i de la memòria. Ajuda en la presa de decisions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...