dimarts, 18 de març del 2014

Consell de Districte: Proposem incloure Bellvitge-Gornal al projecte "Patis Oberts"



Com ja sabeu, l'AMPA Ins Bellvitge és membre del Consell de Districte VI (Bellvitge-Gornal). Tots els veïnes i veïnes hi poden intervenir, demanant la paraula mitja hora abans de començar la sessió.

L'últim ha tingut lloc el passat 13 de març al Centre Cultural Bellvitge. Entre d'altres qüestions, se'ns va presentar l'informe de Seguretat i Convivència del nostre districte, a càrrec del Tinent d'alcalde de l'Àrea de Seguretat convivència i Civisme, Sr. Alfons Bonals. i amb els diferents caps de Policía Nacional, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana que operen a la nostra ciutat.
Una representat de l'Assemblea Local de la Creu Roja de L'Hospitalet va presentar els projectes de l'entitat.

Durant el torn de precs i preguntes, la representant de la nostra AMPA va demanar que s'inclogui al districte Bellvitge-Gornal al projecte Patis Oberts que s'està portant a terme a la zona nord de L'Hospitalet. 

Patis oberts és un programa transversal en el qual col•laboren les àrees municipals de Serveis a les Persones; Benestar i Famílies, i Seguretat, Convivència i Civisme, i també els districtes de la Florida, Pubilla Cases i Can Serra i de Collblanc i la Torrassa.

El pla estableix, d’una banda, que durant la setmana, s’obrin les portes dels patis per poder oferir a infants i joves altres espais, a més de les places públiques, per jugar en millors condicions i sense interferir o perjudicar tercers. Entre setmana, es fan activitats esportives des del mes de març. D’altra banda, també s’obriran els caps de setmana i festius per fer una funció similar a les places públiques. Aquesta opció comença el proper dissabte 18 de maig, amb l’obertura dels patis els tres dies festius.


El fet de que Bellvitge-Gornal sigui un districte més ampli que la resta, menys deprimit físicament, no vol dir que no sigui necessari i positiu comptar amb aquests espais públics oberts a la ciutdanía. L'excusa sempre son els diners, però Bellvitge mereix continuar creixent i no ens quedarem mirant com bons projectes passen de llarg pel nostre barri perquè, diuen, sigui un barri "privilegiat".
Quin pati no es "assaltat" per jugar a futbol dia si dia també? Doncs obrim-los i que sigui un espai de i per a tots i totes les veïnes, sobre tot, el jovent!

Notícia a Digitalh 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...