divendres, 28 de març del 2014

X Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta.



Quatre alumnes de 3r d'ESO han participat el 27 de març, i per primera vegada, al X Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta. Dues professores i una mare de l'AMPA els hem fet costat durant tot el matí i hem gaudit d'una jornada esplèndida que, si més no, motiva a la canalla i al jovent a endinsar-se al màgic món dels llibres. 



Podeu conèixer el funcionament del Certamen
a la web www.certamendelecturaenveualta

I si voleu escoltar la lectura de la Neus, la Andreea i el Santi, 'Viatge al centre de la terra', mireu aquí en el moment del 2:11:00 del vídeo.



La lectura i l'escriptura són considerades eines primordials i bàsiques de la resta d'aprenentatges i, per tant, han de constituir un objectiu d'atenció preferent durant tota l'etapa d'educació obligatòria. La dedicació específica a activitats de descodificació lectora no s'haurien de limitar a l'Educació Primària, sinó que hauria de ser un objectiu que es prolongués al llarg de l'Educació Secundària, en la qual les activitats de comprensió lectora haurien de continuar tenint un paper destacat.


-per practicar l'entonació, el ritme, les pauses i la fonètica,
-per afavorir la comprensió lectora,
-per ser generadora de debat,
-per treballar alguns aspectes gramaticals,
-per afavorir l'ampliació de lèxic i vocabulari,
-per prendre consciència de l'organització de la informació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...