diumenge, 16 de novembre del 2014

OPUS DEI? NO, GRÀCIES! (Campanya a L'H en defensa de l'educació pública)

Un grup de persones involucrades a l'educació pública, les associacions veïnals, organitzacions sindicals i polítiques ens adrecem a totes vosaltres per animar-vos a participar a una campanya que està naixent i està oberta a tothom que vulgui defensar una educació pública millor.


Algunes companyes de l'Assemblea Groga es van adreçar a gent diversa de l'Hospitalet per explicar la www.ilpeducacio.cat, que defensa una educació pública, laica, democràtica, inclusiva, coeducadora, universal de bressol a universitat. Un dels eixos de la ILPEducació és que els diners públics vagin a les escoles públiques, per això es diu d'acabar amb els concerts educatius en un plaç de 10 anys, començant per les escoles de l'elit, com són les de l'Opus Dei. 

La situació: 


La Generalitat de Catalunya, amb el suport del PP, ha decidit finançar a les 10 escoles de l'Opus Dei catalanes que separen a nens i nenes amb 100 milions d'€, pràcticament el deute de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Resulta que a L'Hospitalet tenim 3 d'aquests escoles (Xaloc, Avantis i Pineda) que reben 4,5 milions d'€ a l'any, a la vegada a la nostra població es mantenen dues escoles en barracots , Ernest LLuch i Paco Candel. A banda els terrenys sobre els que es van construir les escoles van ser cedits gratuïtament per l'alcalde franquista José Matías España.


La campanya:


Desprès de dues reunions inicials, la participació dels diferents col:lectius i persones a títol individual ha enriquit la proposta inicial. Hem arribat a la conclusió que cal una campanya reivindicativa construïda col·lectivament, que estigui formada pel moviment educatiu de l'Hospitalet i per tot el veïnat preocupat per l'educació.:

La 1a Acció (adjuntem el cartell) que hem decidit portar a terme serà un cercavila reivindicatiu, que partirà des de l'escola Ernest Lluch (C/Mas 20) fins arribar a l'escola Xaloc el dia 20 de desembre. Al cercavila s'exigirà la substitució dels docents en baixa des del 1r dia, la construcció dels edificis definitius per a les escoles Ernest LLuch i Paco Candel i es presentarà la ILPEducació.

Existeix una visió compartida que cal treballar conjuntament amb totes les persones que ho vulguin i que hem de construir el discurs i les reivindicacions col·lectivament. Per aquest motiu us convidem a participar a la propera assemblea que tindrà lloc el dimecres 19N a les 18h a hores a l'Escola Ernest Lluch.






2 comentaris:

  1. Que te a veure les escoles del Opus Dei amb la defensa de les escoles publiques?no cal atacar per defensar-ho. Qualsevol pare i mare tenen dret a escollir l'escola que creuen millor pels seus fills. Mentres hi hagi demanada seguiran alla. Igual caldria que reflexionessiu amb la labor que aquestes escoles han fet durant molts anys. I fa 50 anys els terrenys on han estat construides aquestes escoles no eren el que es ara. Dret a decidir,per a tothom. Apoio la vostre causa,pero atacant a altres escoles,no gracies!

    ResponElimina
  2. Vas molt equivocada. Parles de democràcia i no respectes el dret a decidir de cada família respecte l'educació que vol pels seus respectius fills?
    En realitat ni tan sols haurien de ser escoles concertades. Hauriem de tenir dret a educació gratuita tant si s'escull escola catòlica, laica,o el que sigui. I pel que fa a l'educació diferenciada, no discriminem a les criatures. Tu has fet una associació amb l'Opus i et tornes a equivocar. Jo he triat aquesta educació per un dels meus fills i no soc de l'Opus, però em sento molt satisfeta amb els resultats i la felicitat del meu fill. A molts llocs més desenvolupats que el nostre país maniqueista, cada cop més s'aposta per l'educació diferenciada i no es monta el girigall que esteu organitzant alguns sectors.

    I per últim vas errada amb les xifres i dades que aportes respecte les instal.lacions. Potser la teva escola està en barracons. També hi ha de concertades en barracons. Els diners que reben les públiques son més del doble que les concertades. Agraida hauries d'estar de que existissim. Si no fos així, estariem tots en barracons pq no hi hauria diners per sufragar escoles públiques per tots els nens i joves.

    ResponElimina

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...