dimarts, 16 de desembre del 2014

#20D Cercavila reivindicativa a #LH: Per una educació pública sense barracots

Manifest per una educació pública per al poble i de qualitat a L'Hospitalet de Llobregat i arreu.


A L’Hospitalet veiem com les Escoles Ernest Lluch i Paco Candel desenvolupen la seva tasca en barracots, com els centres educatius Frederic Mistral, Joaquim Ruyra, Busquests i Punset, Bernat Metge, Milagros Consarnau i INS Llobregat més estan situades en edificis obsolets i a l’escola Charlie Rivel se li nega el pla de Reformes, Ampliació i Millora que necessita. També el personal docents i del PAS no són substituïts des del primer dia o quan ho són és per personal precaritzat a temps parcial, deixant part de l'alumnat mancat d'atenció. A la vegada a L'Hospitalet l'escoles de l'Opus Dei Xaloc, Pineda i Avantis reben 4,5 milions d'€ per part de la Generalitat en forma del pagament de les nòmines del professorat a la vegada que cobren quotes mensuals a l'alumnat, tot i segregar l’alumnat per sexe. 

A la nostra ciutat tenim totes les etapes educatives de bressol a universitat passant per la primària, secundària, FP, adults, escoles de música... Pensem els sistema públic educatiu com una xarxa que ha de garantir una educació pública, democràtica, inclusiva, universal , co educadora en català i de qualitat de bressol a universitat per a totes les persones de Catalunya. Tanmateix tenim clar que cal anar més enllà de les paraules i plasmar aquests conceptes a la nostra realitat per aquest motiu com a comunitat educativa de l'Hospitalet exigim:

.-La Construcció dels centres educatius necessaris 

.-La Substitució dels docents des del primer dia amb el 100% del salari

.-L'eliminació del finançament públic (concerts educatius) als centres educatius que segreguen com són els de l'Opus Dei però també de la resta que ho fan per motius econòmics.

.-La devolució a la ciutat de la propietat vertical dels terrenys cedits per l'administració franquista.

Animem a la ciutadanía de L'Hospitalet i especialment a la seva comunitat educativa a mobilitzar-se fins a aconseguir les reivindicacions i convidem al moviment educatiu i resta de moviments socials de Catalunya a participar a la mobilització del dia 20D i a la resta que vindran. La solidaritat és la nostra millor arma.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...