dimecres, 18 de març del 2015

LH CAP a... ON? (segona trobada)

En els darrers mesos l’Ajuntament de L'Hospitalet ha presentat el seu projecte per a la creació d’un nou Districte Cultural fonamentat en l’estímul a les anomenades indústries creatives, que s’assenyalen com a futur motor econòmic de la ciutat.

Foto de Patates amb Suc.


Un grup de persones i col·lectius de L’Hospitalet volen impulsar a la ciutat i des de la ciutadania un espai de trobada on compartir inquietuds i experiències, així com un procés de debat que ens permeti pensar plegades la cultura a L’Hospitalet. L'interés és debatre i analitzar les polítiques culturals de la ciutat i pensar de quina manera podem entendre els vincles dels processos creatius, la cultura i l’economia amb el territori.

El passat 13 de febrer va ser la primera trobada de debat col·lectiu sobre les polítiques culturals i el projecte de districte cultural a L’Hospitalet", i es va decidir col·lectivament organitzar una segona trobada amb el propòsit específic de conèixer millor agents i iniciatives culturals i educatives de la ciutat.

Des del grup impulsor d’aquesta segona trobada s'ha pensat que pot ser útil dibuixar un mapa sobre el qual situar aquests agents i iniciatives, on hi apareguin al mateix temps els vincles que els uneixen o els límits que els separen, així com també les seves inquietuds i allò que els afecta en algun sentit.

Aquesta proposta respon a la sensació compartida durant el debat anterior que el teixit cultural de L’Hospitalet és massa dèbil pel fet que no hi ha prou coneixença entre les persones i col·lectius que, d’una manera o altra, hi participen. Desitgem que aquest mapa pugui ser una eina útil per pensar la cultura i les seves relacions amb el territori a L'Hospitalet, i en general que aquestes trobades serveixin per encetar processos de debat i organització col·lectius.


Aquesta trobada està oberta a qualsevol persona o col·lectiu que hi estigui interessat en la proposta, per aquest motiu, si hi estàs interessat o interessada, ens veiem el divendres 20 de març a les 18:30h a l’Institut Bellvitge, a l’Avda. Amèrica, 99, Bellvitge (L’Hospitalet); el format proposat per dibuixar el nostre mapa constaria d’una primera part de breus presentacions, seguida de treball en grups i un debat col·lectiu final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...