Les nostres mares, els nostres pares, i alguns de nosaltres encara petits, vam lluitar i aconseguiren aturar la construcció massiva d'edificis al nostre estimat barri, ara, 40 anys desprès la història es repeteix i ens toca a nosaltres lluitar pel model de ciutat que volem per als nostres fills i filles.
La Generalitat, amb el vist i plau de l'Ajuntament de l'Hospitalet, té planejat portar a terme l'any 2016 el Pla Director Urbanístic Gran Via - Llobregat, que afecta entre d'altres espais, la zona agrícola de Cal Trabal. Fem una mica d'història.
Us deixem un resum de les al·legacions que ha presentat la Saboga al PDU, i a les quals ens hem subscrit:
Les al·legacions es basen en la pèrdua de sòl verd i agrícola, en la falta de garanties del pla, en el model de ciutat i en la falta de compensació ambiental de les evidents repercussions d'edificar 26 torres de gran alçada i almenys, una desena més d'edificis d'alçada més reduïda.
l'AMPA Ies Bellvitge no vol el gris del ciment, vol el verd i blau dels camps i del cel.
facebook NO MAS BLOQUES EN BELLVITGE! SALVEM CAL TRABAL! |
Us deixem un resum de les al·legacions que ha presentat la Saboga al PDU, i a les quals ens hem subscrit:
Les al·legacions es basen en la pèrdua de sòl verd i agrícola, en la falta de garanties del pla, en el model de ciutat i en la falta de compensació ambiental de les evidents repercussions d'edificar 26 torres de gran alçada i almenys, una desena més d'edificis d'alçada més reduïda.
Què demanem?
-Que no s'edifiqui a la zona de Cal Trabal, i en especial, damunt de la cua de maniobres de la línia 1 de Metro i que aquesta zona es converteixi en un parc urbà proper a la ciutat, a la Gran Via i a l'Hospital de Bellvitge.
-Que es creï el Parc Agrari de Cal Trabal adherit al Parc Agrari del Baix Llobregat, que es restaurin les masies i s'hi facin equipaments i que s'obrin camins perquè la ciutadania pugui gaudir d'aquest patrimoni arquitectònic, agrícola i natural.
Què no ens agrada del PDU?
-La construcció d'almenys 36 edificis, 26 dels quals podrien tenir entre 17 i 22 plantes.
-Que es crea un parc completament aïllat de la ciutat i envoltat d'edificis.
-Que no es compensen els perjudicis ambientals en cap aspecte: la contaminació atmosfèrica, la contaminació lumínica, la contaminació acústica, la mobilitat, els residus, la impermeabilització del sòl, l'aigua, l'energia i la biodiversitat.
-Que els usos del parc no queden ben definits, però en cap cas es pensa en un parc agrari i creiem que un parc urbà tan allunyat de la ciutat no atraurà l'interès de la ciutadania i en canvi, tindrà uns elevats costos de manteniment.
-Que es tapa visibilitat a l'Hospital de Bellvitge i es perd per sempre la possibilitat de tenir un espai verd al costat mateix del recinte hospitalari amb tots els beneficis que això podria tenir.
-Molts aspectes referents a l'edificabilitat no estan prou ben definits i donen peu a interpretacions molt diferents del que se'ns mostra en les maquetes i plànols.
-Que s'oblida la mobilitat sostenible, no hi ha garanties de què els vianants i les bicicletes tindran itineraris dignes per accedir als hospitals, a Barcelona, al Prat o al riu Llobregat. Ens temem un urbanisme pensat únicament en els cotxes, com ha passat amb el primer soterrament de la gran Via, i en concret a la plaça Europa.
Qui ha presentat les al·legacions:
L'Associació de Veïns Independent de Bellvitge, PERSEU - Associació per a la Defensa del Patrimoni de l'Hospitalet de Llobregat, Club Muntanyenc l'Hospitalet, Plataforma Salvem el Canal de la Infanta, Esquerra Republicana de Catalunya a l'Hospitalet, Plataforma Salvem la Zona AgricoLHa, AMPA Institut Bellvitge i La Saboga.
Font http://lasaboga.org
Les entitats que vulguin, poden presentar les seves al·legacions fins el 2 d'abril: Model per fer al·legacions al PDU (PDF)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!