diumenge, 28 d’abril del 2013

22A-28A Setmana de Lluita: "Tancada a l'Escola Joaquim Ruyra"

“!Llueve!¡Toda la semana ha hecho buen tiempo y hoy llueve!”

El passat 25 d'abril vam participar-hi a la campanya "Tanca't al teu centre", promoguda pel MUCE LH- Moviment Unitari de la Comunitat Educativa de L'Hospitalet , sent aquesta la segona acció desprès de la cadena humana de fa gairebé un mes. A la nostra ciutat la tancada es va materialitzar a l'Escola Joaquim Ruyra, al barri de La Florida. Van haver-hi  activitats i tallers per a nens i nenes que per causa de la pluja van acabar traslladant se a l'Institut Eduard Fontseré, molt a prop; i varies ponències.





Sobre l'avantprojecte de la nova llei educativa, LOMCE, i les  conseqüències que porten a la comunitat educativa al rebutjar-la, ens vam parlar l'Ernest Sánchez mestre i representant de CCOO, Carme Pinós, mestra i representant d'UGT i Laura Coll, vicepresidenta de FAPAC.

Sobre les veritats i mentides del deute públic, va venir a parlar-nos Agustí Colom, professor d'economia de la UB. Aquest va ser el punt àlgid d’assistència, unes 60 persones. Colom, va fer una exposició de com estem, perquè i cap a on anem amb la situació general, plena de despropòsits en tots els sectors.

Un dels moments més potents de la jornada el vam protagonitzar les mares de l’AMPA. Vam llegir un manifest redactat per l’alumnat de batxillerat del nostre institut que va emocionar a totes les persones allí reunides, i que es va demanar que es fes públic. El podeu llegir en català  o en castellà. Els nostres joves trepitgen ben fort el terra; un terra que s'obre sota els seus peus sense saber on aniran a parar quan caiguin.

Finalment, es va celebrar una assemblea on un mar de veus va començar a bullir.  Representants de partits polítics (PSC, ICV), de sindicats (UGT, CCOO, USTEC, Sindicat d’Estudiants), diverses AMPA, fins a professors/es independents, directors/es d’escola, 15M, Marea Pública LH, membres de la organització política EnLluita, representants del sector social, el Grup del deute de L’Hospitalet que fou convidat a presentar la campanya de divulgació que fa uns mesos va començar a la ciutat, amb la intenció de realitzar auditories ciutadanes.

L'assemblea va durar més del que alguns esperaven i la paraula més pronúnciada "desobediència". Es va recollir el sentir general i les propostes per planificar noves accions a la nostra ciutat, així com totes aquelles coordinades amb el MUCE de Catalunya.
Tres coses ben clares:
   1. S'ha de participar en la manifestació de demà, que sortirà de la nostra ciutat des de l'estació de RENFE de Rbla. Just Oliveres.
  2. S'ha de preparar la convocatòria de vaga per tot l'ensenyament, des de infantil a universitari, a tot l'Estat espanyol.
   3. S'han de pensar accions que facin qüestionar-se de manera seriosa, tal com ha fet la PAH, les mesures encaminades a desmantellar el sistema educatiu.

La pròxima reunió del MUCE LH es celebrarà el dia 2 de maig, a les 6 de la tarda, a la Regidoria del centre. Està oberta a qualsevol persona representativa d'una associació, moviment o entitat que vulgui fer pinya per defensar el dret a l'educació.
Crònica redactada conjuntament per l'AMPA i un membre del 15M.

Notícies a Digital'h:

Tancada a l'escola Joquim Ruyra contra les retallades en educació



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

Entrada destacada

40 aniversari de l'institut: Actes commemoratius i crida literària.

Aquest curs l'institut Bellvitge celebra 40 anys de presència i servei al barri que li dóna nom. Amb motiu d'aquesta ocasió ...